Asylstafetten handlar om att lyssna på dem som drabbas av den nuvarande flyktingpolitiken – och att ta deras berättelser på allvar. I sommar går vi från Malmö till Almedalen för en human flyktingpolitik. Längs med vägen samtalar vi med människor om den värld vi vill leva i.

 

1. Du kan gå med oss – en dag eller flera.
Vår plan är att vandra runt 20-30 kilometer per dag. Tänk på att ta med dig ordentliga skor och att vara mentalt förberedd.

2. Bli ambassadör i din stad.
Idén är att arrangera möten kring Asylstafettens tema längs med vägen. Vi behöver komma i kontakt med personer med lokal förankring som kan arrangera kulturevenemang i samband med manifestationerna.

3. Mat och logi.
Tanken med Asylstafetten är att sova i tält längs med vägen – men vi har också förhoppningar om att det finns eldsjälar, lokala samfund och organisationer som bjuder hem oss till sig. Om någon också känner för att bjuda på mat är det mer än välkommet!

4. Sprid ordet! Gilla oss på facebook.
Bara om vi blir många får Asylstafetten den önskade effekt på samtalsklimatet som vi hoppas på, bara då blir det tryck bakom kraven om att fler asylsökande måste få skydd och att papperslösas rättigheter respekteras.

5. Donera pengar!
Asylstafetten är ett ideellt arrangemang och en ska kunna gå med oavsett ekonomisk situation. Vi är därför i behov av pengar för att täcka mat- och resekostnader för att den lilla kärna som går hela vägen, vilka väl framme i Almedalen måste kunna ta sig hem till Malmö. Stoppa in era bidrag – stora som små – på bankgiro 364-2261. Glöm inte att märka insättningen ”Asylstafetten”.

6. Vill du göra ännu mer?
Hör av dig till asylstafetten2013@gmail.com, vi har många roliga och praktiska arbetsuppgifter som behöver tas tag i, och ju fler desto bättre, eller hur!?