1. Du kan gå med oss – en dag eller flera.
Vår plan är att vandra runt 20-30 kilometer per dag. Tänk på att ta med dig ordentliga skor och att vara mentalt förberedd.

2. Bli ambassadör i din stad.
Idén är att arrangera möten kring Asylstafettens tema längs med vägen. Vi behöver komma i kontakt med personer med lokal förankring som kan arrangera kulturevenemang i samband med manifestationerna.

3. Mat och logi.
Tanken med Asylstafetten är att sova i tält längs med vägen – men förhoppningen är att eldsjälar, lokala samfund och organisationer bjuder hem till sig. Bjuder ni på mat är det ännu bättre.

4. Sprid ordet! Gilla oss på facebook.
Bara om vi blir många får Asylstafetten den önskade effekten på samtalsklimatet som vi hoppas på. Bara då blir det tryck bakom kraven om att fler asylsökande måste få skydd och att papperslösas rättigheter respekteras.

5. Donera pengar!
Asylstafetten är ett ideellt arrangemang och man ska kunna gå med oavsett ekonomisk situation. Vi behöver därför pengar för att täcka mat- och resekostnader för att den lilla kärna som går hela vägen, vilka väl framme i Stockholm måste kunna ta sig hem till Malmö. Stoppa in era bidrag – stora som små – på Ensamkommandes Förbunds bankgiro-konto 364-2261. Glöm inte att märka insättningen ”Asylstafetten”.

6. Vill du göra ännu mer?
Hör av dig till asylstafetten2013@gmail.com så har vi många praktiska arbetsuppgifter som behöver tas tag i.

Categories: Förstasidan